Sharp kondigt ultradun zonnepaneel aanSharp heeft afgelopen week ‘s werelds dunste zonnepaneel aangekondigd. Hiermee probeert Sharp andere producenten over te halen om zonnepanelen in hun mobiele telefoons te stoppen.
Zonnepanelen zijn erg handig om in mobiele telefoons toe te passen, maar er zijn slechts een paar toestellen met zo’n paneel aangekondigd en in Nederland is er nog niets op de markt. De Samsung Blue Earth die hier binnenkort zou moeten verschijnen heeft een ingebouwd zonnepaneel, maar ook dat moeten we eerst nog maar eens zien. Een van de argumenten tegen het implementeren van een zonnepaneel kan de ruimte zijn, maar daar heeft Sharp een oplossing voor bedacht. Afgelopen week kondigde het bedrijf ‘s werelds dunste zonnepaneel aan, dat prima geschikt zou zijn voor gebruik in mobiele telefoons. Het paneel is slechts 0,8 millimeter dun en is daarmee in elke telefoon te integreren zonder dat er veel dikte bij komt.

De Sharp LR0GC02, zoals de module heet, heeft echter wel één nadeel. Het paneeltje kan slechts 300mW stroom produceren bij volle zon en zou daarom net genoeg stroom opbrengen om een telefoon stand-by te laten staan zonder dat dat invloed zou hebben op de batterij. Je mobiel echt opladen op zonne-energie kun je dan ook wel vergeten als de LR0GC02 ingebouwd is in het toestel. Veel nut heeft het paneel dus nog niet echt in een telefoon, maar het is weer een stapje dichterbij de mobieltjes die helemaal op zonne-energie werken en daarnaast is het een leuk wereldrecord voor Sharp.

sharp ultradun zonnepaneel gsms


krantenartikels

Post hier uw reactie.

Plaats een reactie

(required)

(required)


corel 2000

corel 2000 serial

cs5 serialz

cs5 serialz free

serial winzip 11

serial winzip 11 key

corel dvd moviefactory 6

corel dvd moviefactory 6 downloads

serial corel draw 11

serial corel draw 11 serials

free corel photoshop download

free corel photoshop download keygen

free winrar download for xp

download winrar for xp for free

winrar 3 download

winrar 3 download freedownload

download winrar free windows 7

download winrar free windows 7 crack

free corel downloads

free corel downloads cracked