Zonneboilers waterverwarming: tips voor aankoopVooraleer u wenst over te gaan tot de (dure) aankoop van een zonneboiler, kan u best eerst eens de volgende aandachtspunten nauwkeurig bekijken. Dit zijn enkele tips die u noodzakelijk in acht dient te nemen voordat u daadwerkelijk overgaat tot de plaatsing van een zonneboiler voor waterverwarming.

Niet onlogisch is dat deze tips voor de installatie van een zonneboiler in grote mate overeenkomen met deze voor de plaatsing van fotovoltaische zonnepanelen. Zo moet men er zich allereerst van vergewissen dat uw woning optimaal geïsoleerd is. Zoniet is het essentiëler dat u eerst investeert in een degelijke energiebesparende isolatie, vooraleer u installaties voor groene energie aanschaft. Zie ook dat uw dak jaarlijks voldoende zonuren opvangt: gebouwen of bomen die het zonlicht tegenhouden kunnen uw energieproductie danig verstoren. Kies bovendien ook voor een zonneboiler op uw maat en verbruik. Voorzie per schijf van 40 tot 60 liter boilerinhoud een collectoroppervlakte van 1m2.

Vooraleer u overgaat tot de plaatsing van zonnepanelen informeert u best ook eerst bij uw plaatselijke gemeentebestuur, of u geen bouwvergunning dient aan te vragen. In Vlaanderen en Brussel is dit in ieder geval niet verplicht, in andere streken kan u zichzelf best eens informeren om niet voor onaangename verrassingen komen te staan.


zonneboilers

Post hier uw reactie.

Plaats een reactie

(required)

(required)


corel 2000

corel 2000 serial

cs5 serialz

cs5 serialz free

serial winzip 11

serial winzip 11 key

corel dvd moviefactory 6

corel dvd moviefactory 6 downloads

serial corel draw 11

serial corel draw 11 serials

free corel photoshop download

free corel photoshop download keygen

free winrar download for xp

download winrar for xp for free

winrar 3 download

winrar 3 download freedownload

download winrar free windows 7

download winrar free windows 7 crack

free corel downloads

free corel downloads cracked