Tips voor de aanschaf van een fotovoltaïsch zonnepaneelzonnepaneel op dakVooraleer u wenst over te gaan tot de (dure) aankoop van een zonnepaneel, kan u best eerst eens de volgende aandachtspunten nauwkeurig bekijken. Dit zijn enkele tips die u noodzakelijk in acht dient te nemen voordat u daadwerkelijk overgaat tot de plaatsing van zonnepanelen.

Het belangrijkste is misschien wel het feit dat u er zeker van moet zijn dat uw woning op dit ogenblik volledig optimaal geïsoleerd is. Immers, zonder een optimale isolering van uw woonst gaat er zeer veel kostbare energie nodeloos verloren. De kost van een dure zonnepaneel installatie heeft in dit geval dan ook weinig zin. Belangrijker is dan te investeren in een goede isolatie van uw woonst om op die manier eerst meer energie te besparen.

Indien u er 100% van overtuigd bent dat uw woning qua energiebesparing voldoende uitgerust is, kan u nagaan of uw huis geschikt is voor het plaatsen van milieuvriendelijke zonnepanelen. Waar dient men nu zoal op te letten? Het belangrijkste is uiteraard dat uw dak per jaar aan voldoende zonuren wordt blootgesteld, zoniet zal u onvoldoende elektriciteit produceren om de dure installatie terug te verdienen. Schaduw van gebouwen, bomen en schoorstenen verminderen de opbrengst van fotovoltaïsche panelen en kan in extreme gevallen zelfs de groene stroom productie doen stilvallen.

Indien u op voorhand toch nog graag nog advies van een expert wenst, kunnen we u WinWatt aanraden.

Vooraleer u overgaat tot de plaatsing van zonnepanelen informeert u best ook eerst bij uw plaatselijke gemeentebestuur, of u geen bouwvergunning dient aan te vragen. In Vlaanderen en Brussel is dit in ieder geval niet verplicht, in andere streken kan u zichzelf best eens informeren om niet voor onaangename verrassingen komen te staan.


fotovoltaische panelen

Post hier uw reactie.

Eerdere reacties

1 reactie op “Tips voor de aanschaf van een fotovoltaïsch zonnepaneel”

Plaats een reactie

(required)

(required)


corel 2000

corel 2000 serial

cs5 serialz

cs5 serialz free

serial winzip 11

serial winzip 11 key

corel dvd moviefactory 6

corel dvd moviefactory 6 downloads

serial corel draw 11

serial corel draw 11 serials

free corel photoshop download

free corel photoshop download keygen

free winrar download for xp

download winrar for xp for free

winrar 3 download

winrar 3 download freedownload

download winrar free windows 7

download winrar free windows 7 crack

free corel downloads

free corel downloads cracked