Kostprijs om fotovoltaïsche zonnepanelen te plaatsenDe installatie van fotovoltaische panelen is allerminst een goedkope onderneming te noemen. Voor een systeem dat een gemiddeld Belgisch gezin voor een volledig jaar van groene stroom kan voorzien moet ongeveer € 24.000 neergeteld worden. Een hele som geld, al dient men dit bedrag ook wel een beetje te relativeren. Men moet dit bedrag bezien als een slimme investering, daar deze kostprijs in slechts tien luttele jaren reeds kan terugverdiend zijn.

Daarnaast dient ook vermeld dat u deze dure aankoop niet volledig zelf zal moeten bekostigen. De Belgische (en Nederlandse) overheid belonen gezinnen die zich actief inzetten voor energiebesparing en gebruik maken van groene energie aan de hand van allerhande subsidies voor zonne energie. Ook bij de plaatsing van zonnepanelen kan u beroep doen op deze subsidies.

Na ongeveer tien jaar kan de aankoop van een zonnepaneel dus reeds terugverdiend zijn en na die periode kan u gewoonweg genieten van gratis en milieuvriendelijke groene electriciteit. Een andere mogelijkheid is ook om te kiezen voor een kleinere zonnepaneel installatie, maar dan zal men genoodzaakt zijn zich nog te beroepen op andere vormen van elektriciteit. De ideale grootte van uw zonneenergie installatie hangt vooral af van uw beschikbare budget en dakoppervlakte.


fotovoltaische panelen

Post hier uw reactie.

Eerdere reacties

1 reactie op “Kostprijs om fotovoltaïsche zonnepanelen te plaatsen”

Plaats een reactie

(required)

(required)


corel 2000

corel 2000 serial

cs5 serialz

cs5 serialz free

serial winzip 11

serial winzip 11 key

corel dvd moviefactory 6

corel dvd moviefactory 6 downloads

serial corel draw 11

serial corel draw 11 serials

free corel photoshop download

free corel photoshop download keygen

free winrar download for xp

download winrar for xp for free

winrar 3 download

winrar 3 download freedownload

download winrar free windows 7

download winrar free windows 7 crack

free corel downloads

free corel downloads cracked